Paardendekens wassen

Wassen

Bij ons kunt u ook uw paardendekens laten wassen. Paardendekens krijgen veel te verduren qua weersomstandigheden aan de buitenkant en qua verharingen, mijten, huidvet en schimmels aan de binnenkant. Het is daarom voor behoudt van uw deken, belangrijk om deze regelmatig en goed te reinigen. Voor het paard is het belangrijk om regelmatig een schone deken op te krijgen. Er kan zich allerlei ongedierte in een deken nestelen en ook voor mijten en schimmels is een vieze deken een optimale broedplaats. Op de langere termijn kan dit zelfs huidziekten veroorzaken bij uw paard. Was daarom na ieder seizoen uw gebruikte dekens. Het doet zowel uw paard, als de deken goed.

Waterafstotend maken

We kunnen de dekens ook waterafstotend maken. Dit gebeurt door middel van een extra wasbeurt, na het reinigen van de deken. Het middel brengt een water- en vuilafstotend laagje aan op de vezels van de deken, die zorgt voor een langere levensduur van de deken en een droge rug van het paard. Echter zal dit laagje er na verloop van tijd weer af slijten. Zorg dat uw dekens 100% waterdicht zijn. Een lekkende deken kan vervelende huidziekten met zich meebrengen en is zeer slecht voor de spieren! Op ten duur wordt het paard namelijk door en door koud.

Aanleveren

De dekens dienen borstelschoon te worden aangeleverd. Vrij van mest- en stroresten en zoveel mogelijk ontdaan van haren. Bilriemen die eraf kunnen kunt u er het beste zelf afhalen. Anders graag alle gespen en riemen vast. Dekens hoeven niet in een tas te worden aangeleverd. U krijgt de deken weer terug in een zak.

Repareren

In samenwerking met Jacqueline van der Vis van Zadelmakerij Texel kunt u ook uw dekens laten repareren. Ze worden eerst gewassen waarna zij naar Zadelmakerij Texel worden gebracht. Zo krijgt u uw deken mooi schoon, waterdicht én gerepareerd weer retour. Met haar fraaie apparatuur kan Jacqueline bijna alle schade aan uw deken weer herstellen. Prijzen zullen tussen de € 5,-  en € 25,- bedragen. Afhankelijk van de schade. Informeer naar de mogelijkheden en vraag om een prijsopgaaf. Ook halsdekens bevestigen aan de deken is geen probleem.

Prijslijst

Wassen (winter)deken: € 17,50
Wassen en waterafstotend maken winterdeken: € 22,50
Wassen en waterafstotend maken met Bucas reinigingsmiddel: € 22,50
Wassen en waterafstotend maken regendeken: € 20,-
Wassen zomerdeken: € 17,50
Wassen zweetdeken: € 15,-
Wassen losse hals: € 10,-
Wassen transportbeschermers (4 stuks): € 15,-
Wassen peesbeschermers/bandages (8 stuks): € 12,50
Wassen schabrakken (2 stuks): € 15,-
Wassen westernpad: € 17,50
Extra behandeling haar/zand verwijderen (wanneer nodig): € 5,-

Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade en geven u geen garantie op het waterafstotend maken van uw deken. U wast de dekens bij ons op eigen risico.